Catina alba Ovidiu - set 4 buc - An 3

 • Stoc Epuizat
  -14%
  Catina alba Ovidiu - set 4 buc - An 3 - Arbusti fructiferi - AgroDenmar.ro
  *Unele imagini prezentate au caracter informativ.
 • Catina alba Ovidiu - set 4 buc - An 3 - Arbusti fructiferi - AgroDenmar.ro
 • Catina alba Ovidiu - set 4 buc - An 3 - Arbusti fructiferi - AgroDenmar.ro
 • Catina alba Ovidiu - set 4 buc - An 3 - Arbusti fructiferi - AgroDenmar.ro
 • 139,90 Lei 120,00 Lei

Stoc Epuizat

Click pe butonul de mai jos și te anunțăm când va fi pe stoc produsul dorit!Descriere


Un set contine 3 plante catina (Productiv) soiul Ovidiu si 1 planta (Polenizator)

Denumire stiintifica: Hippophae rhamnoides Ovidiu 

Catina alba Ovidiu este o planta cu fructe, frunze si lemn cu continut bogat si variat de vitamine si substante cu rol biologic activ. Este un arbust foarte ramificat si spinos care creste in Romania incepand din nisipurile si pietrisurile litorale pana in regiunile muntoase, alcatuind uneori cranguri si tufisuri destul de intinse. 

Catina alba este o planta diodica, se poate planta un exemplar masculin la 4-9 femele, pentru o productie mare si constanta de fructe. Mugurii femeli se diferentiaza de cei masculi prin grosime si marime. Acestia sunt grosi, mici, lipiti de ramura si acoperiti partial cu solzi cafenii. Mugurii florali masculi sunt mari, lungi de 10-13 mm, grosi de 3-5 mm, departati de ramura si acoperiti cu solzi de culoare cafenie-aramie- rosiatica.

Cerintele catinei la conditiile de mediu: lumina abundenta, directa, rezistenta mare la insolatie, seceta si ger, specie rustica, creste pe toate timpurile de sol, se dezvolta bine in conditii de umiditate moderata, nu suporta excesul de apa in sol sau la suprafata acestuia. Distantele pot fi urmatoarele: 2.8 - 3 m intre randuri si 2 metri intre plante pe rand, in cazul coroanelor aplatizate pe rand, 3.5 - 4 m intre randuri si 2 - 2.5 intre plante pe rand pentru forma globuloasa, 4 metri intre randuri si 3 metri intre plante pe rand in cazul soiurilor viguroase plantate pe terenuri fertile cu  forma coroanei globuloasa.

Ovidiu (Sf. Gheorghe 9) - epoca infloritului este mijlocie. Maturitatea de recoltare este extratimpurie. Capacitatea de fructificare este foarte mare, cu alternanta de la 7,2 la 30,5 kg /planta. Creste tip pom semierect, destul de ramificate, cu forma coroanei piramidala, lastarii de vigoare mijlocie pornesc in numar mare, au o crestere erecta si sunt lungi de 20-25 cm. Ghimpii sunt lungi de 8-10 cm , rigizi si destul de desi. Fructul este de marime mijlocie (0,44 g) cu forma ovala (larg eliptic h=11,4 mm; d=8,8 mm). Culoarea epicarpului este galbena portocalie cu perisori solzosi, rari dar evidentiati prin culoarea lor cenusie. Samanta este de marime medie, culoare bruna.

Catina alba nu necesita tratamente chimice de combatere a bolilor si daunatorilor, fiind o alternativa pentru multe culturi nerentabile, sau singurul mod de valorificare a unor terenuri improprii altor specii. Primele plantatii de catina alba din tara noastra au fost realizate in scop tehnic, pentru fixarea si valorificarea terenurilor supuse degradarii, in special, in zona colinara a tarii, pentru fixarea nisipurilor miscatoare.

Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. In fructele coapte continutul depaseste 400–800 mg la 100 g suc proaspat Substanta uscata 17.74%, acid ascorbic 166.61 mg%, lipide 11.22 g% s.u., carotenoizi 30.08 mg%, proteina bruta 13,34 g% s.u. Fructele de catina sunt utilizate in scopuri terapeutice, in hipo - si avitaminoze, in anemie si convalescenta, alimentar sub forma de sucuri, siropuri, marmelada, vin de catina etc. Se poate utiliza si infuzia 2-3%, folosind 2-3 ceaiuri de catina pe zi.

  Mai multe informatii despre produs gasiti mai jos in tabelul   Specificaţii Produs

 

Etichete: Catina, alba, Ovidiu, set, buc, Arbusti, fructiferi, ART185Produse asemănătoareSpecificaţii - Catina alba Ovidiu - set 4 buc - An 3


Specificatii generale produs
Proprietățile soiului Soi unic foarte productiv bogat în vitamine
Perioada de plantare Oricând, Primăvara, Vara, Toamna
Perioada de coacere Iulie, August
Culoare Portocaliu
Forma caracteristică Talie medie
Înălțime la maturitate 200 - 300 cm
Condiții de lumină Soare, Semiumbră
Loc de plantare Livadă, Grădină
Caracteristici principale Plantă medicinală, Plantă de exterior
Distanța de plantare 250 - 300 cm
Adâncimea de plantare 25 - 40 cm
Cerinte de udare Necesită udări reduse
Pretenții fată de sol Necesită sol fertil
Rezistența la îngheț -30°C pana la -35°C
Necesar de lucrări Necesită îngrijire redusă
Detalii livrare produs
Vârsta plantei la livrare 2 - 3 ani
Tipul ambalării Ghiveci
Înălțimea la livrare 60 - 80 cm
Info
În ce perioadă se plantează? Toate plantele livrate la ghiveci se pot planta în orice perioadă a sezonului de Primăvara, Vara sau Toamnă.
Cum este ambalată rădăcina? În funcție de sezon, plantele pot fi expediate la ghiveci, cu rădăcina nudă sau rădăcina ambalată.


Review-uri (5)

  review adăugat pe 26.10.2021

Foarte rapizi în livrare, Foarte frumos abalate! Sunt putin nemulțumit de calitatea arbustilor, 2 dintre ei au niste julituri mai vechi!


Achiziție verificată
  review adăugat pe 20.03.2021

Mulțumesc AgroDenmar, produsele au venit bine împachetate și in stare foarte buna, au fost crescute sănătos și unele au și muguri. Abia aștept sa vina primăvara sa ma pot bucura de ele.


Achiziție verificată
  review adăugat pe 18.03.2021

Ambalare excelenta, arbustii arata bine si sper sa se prinda.


Achiziție verificată
  review adăugat pe 26.04.2019

Mulțumit pentru comanda plantele ok așteptăm rezultate.


  review adăugat pe 21.11.2018

Super!!!


Achiziție verificată

Spune-ţi opinia

  Esti multumit de calitatea produselor ?
  Cum au fost impachetate si livrate ?
  Ai recomanda si altora ?Te-ar putea interesa si...


Ai nevoie de ajutor? 0243 282 253