Sfaturi pentru plantarea bulbilor de flori

Sfaturi pentru plantarea bulbilor de flori

Sfaturi pentru bulbii de flori

Se spune ca bulbii de flori vestesc primavara, fiind primii care incoltesc dupa un sezon rece si friguros. Odata cu cresterea temperaturilor vor creste in gradina noastra si bulbii de lalele, narcise si crini si ne vor incanta privirea si sufletul cu florile lor multicolore si parfumate. Ce poate fi mai frumos primavara decat o gradina asternuta cu flori dupa covorul infinit de alb de nea. Bulbii de flori plantati in straturi pot oferi spectacole vizuale nemaipomenite. Starea de spirit este influentata pozitiv iar emotia transmisa ne face sa vibram in mijlocul spectatcolului de culori. Chiar si un gradinar incepator se poate bucura de aceste minunate flori cu un minim de efort si pricepere.

V-ar placea o mare de flori in gradina primavara si vara? Atunci bulbii de flori reprezinta solutia perfecta. Aveti o serie nesfarsita de optiuni, astfel incat sa creati o dispunere incantatoare si felurit colorata in gradina, pe terasa si balcon. 


Avem o serie de sfaturi ca sa aveti siguranta ca bulbii de flori se ridica la inaltimea intregului lor potential.

Cand se planteaza bulbii de flori?

Bulbii de flori care infloresc primavara, deseori numiti si bulbi de toamna trebuie sa fie bagati in pamant inaintea primelor ingheturi nocturne. Aceasta perioada se intinde din septembrie pana in decembrie inclusiv (pana pe 30 Ianuarie daca conditiile meteo permit). Este important ca temperatura sa fie mai scazuta de 15 °C. Bulbii care infloresc vara trebuie plantati primavara. Este important ca vremea sa fie suficient de buna incat sa nu mai existe ingheturi noaptea.


Care este cel mai bun mod de depozitare a bulbilor de flori?

Desigur, este bine sa va faceti din timp stocul de bulbi, ca sa fiti pregatiti sa-i plantati odata ce a sosit momentul potrivit. Dar daca mai dureaza pana cand sunteti gata sa-i plantati, este important ca intre timp sa depozitati bulbii in mod corespunzator. Va trebui sa va asigurati ca bulbii de flori sunt depozitati intr-un loc uscat si rece, de exemplu in garaj, in pivnita sau intr-un sopron, de preferat scosi din ambalajul in care vin la livrare si asezati intr-o ladita cu gauri. Este important sa nu se formeze mucegai pe bulbi din cauza umezelii. Daca se intampla asa ceva, lasati-i sa se usuce si apoi plantati-i imediat.


Fiti creativi si plantati bulbii in ghivece sau jardiniere

Fiti creativi si plantati bulbii in ghivece sau jardiniere

Nu aveti mult spatiu, dar totusi v-ar placea niste flori pe terasa sau balcon? Nicio problema; puteti planta bulbii de flori si intr-un ghiveci sau intr-o jardiniera. Alegeti un ghiveci sau o jardiniera draguta, umpleti-o cu pamant si plantati bulbii.Plantati bulbii de flori suficient de distantati

Plantati bulbii de flori suficient de distantati

Cand plantati bulbi de flori, distanta la care ii puneti este un aspect important. Bineinteles, florile trebuie sa aiba suficient loc sa creasca, dar trebuie si sa fie suficient de apropiate pentru a crea un efect deosebit. Cel mai bine este sa ii puneti la o distanta de 3 ori mai mare decat bulbul respectiv. Astfel veti fi siguri ca planta are suficient loc sa creasca. Adancimea de plantare a bulbilor influenteaza si ea nivelul de dezvoltare. Plantati-i la o inaltime de 3 ori mai mare decat cea a bulbului. Atunci veti sti ca ati procedat corect!Combinati si asortati cu plante ornamentale

Combinati si asortati cu plante ornamentale

Chiar se poate face asa ceva? Bineinteles! Bulbii de flori completeaza de minune plantele ornamentale. Bulbii infloresc primavara si vara (in functie de soiul lor), iar plantele ornamentale umplu spatiul in restul timpului, ca sa nu aveti locuri goale toamna si iarna. In plus, aceasta combinatie creeaza o varietate placuta. Cand plantati bulbi de flori printre plante ornamentale, aveti grija sa lasati suficient loc intre plante.


Agro Denmar SRL Postat de Agro Denmar SRL

AGRO DENMAR SRL, Producător Autorizat cu Experiență vă oferă o gamă variată de Arbori și Arbuști Fructiferi la prețuri avantajoase cu Livrare Rapidă.

Pepiniera noastră este autorizată de Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor, singurul organism de stat abilitat să inspecteze și să certifice producătorii și soiurile de plante ce pot fi comercializate în România.

Pe langă plantele de calitate comercializate în magazinul online, clienții noștri pot beneficia de recomandări și consultantă specializată.

Produse legate de acest articol

Articole asemanatoare

Până când se poate planta în sezonul de toamnă?
O intrebare foarte des adresata de grădinarii nostri pentru materialul săditor care a fost achiziționat mai târziu, iar plantarea acestuia este pusă sub semnul întrebării. Dacă plantele nu se înrădăcinează în timp util sau îngheață? Cum putem găsi o soluție pentru plantarea în siguranță? Soluția este simplă şi ți-o prezentăm în cele ce urmează! In primul rand uită de calendar!  Doar condițiile meteorologice determină dacă poți planta sau nu. Datele calendaristice nu condiționează plantarea. În cazul unui început de iarnă blând, cu temperaturi pozitive și o prognoză meteo favorabilă, poți planta materialul săditor în condiții de siguranță și cu o rată de prindere de 100%, singura co..
0 comentarii - vezi comentariile

0 Comentarii la "Sfaturi pentru plantarea bulbilor de flori"

Scrie un comentariu

Nume:
 
Comentariu:
Nota: Codul html nu este tradus!