Tinctura de Propolis - Beneficii si utilizari

Tinctura de Propolis - Beneficii si utilizari

Propolisul este o substanta rasinoasa, de culoare cafenie sau verde-bruna, cu aroma foarte placuta, de mugur de plop, miere de albine, ceara si vanilie, propolisul este un produs foarte renumit si cautat in lumea medicinei.

Alaturi de miere, polen, pastura, laptisor de matca, etc. propolisul este un produs al albinelor cu proprietati vindecatoare deosebite. Propolisul este ca un scut, folosit ca mijloc de aparare impotriva microbilor si mucegaiurilor datorita actiunii sale bactericide, bacteriostatice, antifungice, fapt ce previne imbolnavirea albinelor. Intern, se foloseste sub forma de tinctura de propolis, miere propolizata, apa de propolis, sau tablete.

Iata cateva beneficii si utilizari in care tinctura de propolis previne, vindeca sau amelioreaza:

  • candidoza orala care produce afte si stomatite, propolisul se aplica sub forma de solutie glicerinata in badijonari.
  • toate bolile interne infectioase care duc la stari febrile se trateaza cu 30 picaturi pe zi.
  • infectii gripale, are atat efect preventiv potentand sistemul imunitar cat si curativ datorita proprietatilor sale antibacteriene si antivirale.
  • la menopauza, timp de un an, 10 picaturi zilnic.
  • boala canceroasa, folosit intern, 30-50 de picaturi de tinctura administrate de 4 ori pe zi, propolisul impiedica dezvoltarea celulelor maligne, creste capacitatea sistemului imunitar de a fagocita celule canceroase, ajuta la restabilirea echilibrului organic al bolnavilor de cancer.
  • la inflamarea prostatei, zilnic 30 picaturi.
  • prevenirea fenomenelor de ateroscleroza cerebrala precum si a accidentelor cerebrale.
  • la hipertensiune, zilnic 30 picaturi, pana la vindecare.
  • bronsita, bolile respiratorii cu secretii abundente, propolisul este un excelent antibiotic, care actioneaza progresiv inhiband dezvoltarea bacteriilor, refacand tesuturile lezate de catre acestea, favorizand eliminarea secretiilor in exces de pe caile respiratorii.
  • la inflamarea rinichilor si ficatului, zilnic de doua ori cate 40 picaturi, puse intr-un pahar cu 100 ml apa calda, pana la vindecare.
  • boli digestive precum gastrita si ulcerul pot fi tratate cu success cu ajutorul curelor cu propolis.
  • in cazul ulcerului de stomac sau enterite, zilnic 40 picaturi puse in 100 ml lapte cald, se bea pe stomacul gol.
  • dibetul zaharat, tinctura de propolis poate avea efect in ambele tipuri de diabet (in cel insulino-dependent - de tip I - poate conduce la reducerea dozei de insulina, iar la diabetul de tip II poate produce o scadere a nivelului glicemiei)
  • la afectiunile pielii, daca pacientul suporta spirtul, locurile bolnave sunt frecate cu tinctura de propolis. Afectiunile dispar repede (in cazul cand spirtul nu este suportat, propolisul trebuie amestecat intr-o crema).
  • in cazul TBC pulmonar, de trei ori pe zi cate 30 picaturi intern, si saptamanal, de doua ori se fac inhalatii cu 100 picaturi de tinctura de propolis la litru de apa fierbinte.
  • omul beat se poate trezi din betie daca ia 50 picaturi tinctura de propolis in 100 ml apa rece.
  • in boli micotice intre degete, locurile bolnave sunt unse cu tinctura de propolis.
  • la dureri de stomac, se recomanda 50 picaturi tinctura de propolis in 100 ml apa, durerile dispar repede.
  • la durerile de masele, se pune o vata imbibata cu tinctura de propolis (propolisul curat pus pe gingia dureroasa sau pe maseaua cariata alina durerea si impiedica infectia).
  • in afectiuni ale cavitatii bucale, paradontoze, afte, cancer, intr-un pahar mic (maxim 50 ml) puneti 1 pana la 5 ml de tinctura de propolis, minim 3 clatiri pe zi.

In concluzie o mie de boli vindecate cu un singur produs Propolisul.

Agro Denmar SRL Postat de Agro Denmar SRL

AGRO DENMAR SRL, Producător Autorizat cu Experiență vă oferă o gamă variată de Arbori și Arbuști Fructiferi la prețuri avantajoase cu Livrare Rapidă.

Pepiniera noastră este autorizată de Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor, singurul organism de stat abilitat să inspecteze și să certifice producătorii și soiurile de plante ce pot fi comercializate în România.

Pe langă plantele de calitate comercializate în magazinul online, clienții noștri pot beneficia de recomandări și consultantă specializată.

Produse legate de acest articol

Articole asemanatoare

Mierea de Rapita - Proprietati Terapeutice
Mierea de Rapita si minunatele ei proprietati terapeutice Mierea de albine a fost prima substanta dulce folosita de om, fiind pretuita de toate popoarele antice. Farmacia albinelor este cea mai veche sursa de sanatate. Gustul si virtutile terapeutice ale mierii de albine sunt cunoscute de mii de ani. Mierea este buna aproape pentru orice afectiune, chiar si in regim profilactic, prevenind imbolnavirile de orice fel. Produsele stupului nu au efecte secundare si nu creeaza dependenta. Vindeca, hranesc, energizeaza, vitaminizeaza si imunizeaza. Dintre toate produsele apicole, cea mai apreciata si cu beneficiile cele mai cunoscute este mierea de albine. Mierea de rapita este obtinuta dintr-..
2 comentarii - vezi comentariile
De ce se cristalizeaza sau zahariseste mierea?
Cristalizarea este un fenomen normal la mierea de albine. In functie de planta de pe care a fost cules nectarul, mierea se va cristaliza mai devreme sau mai tarziu. Cristalizarea sau zaharisirea mierii este influentata de raportul dintre fructoza si glucoza, care sunt principalii ei componenti. Ceea ce se produce in miere este doar rezultatul schimbarii proportiei intre cantitatea de fructoza si glucoza. Explicatia din punct de vedere chimic al acestui fenomen este ca glucoza este mai putin solubila in apa decat fructoza. Fenomenul se pare ca nu este pe deplin elucidat, insa odata cu trecerea timpului cantitatea de glucoza creste in defavoarea proportiei de fructoza, sub influenta tempera..
0 comentarii - vezi comentariile

1 Comentarii la "Tinctura de Propolis - Beneficii si utilizari"

Semida D. pe 18.01.2020
Cum se prepara tinctura de propolis ? Raspunde
Afişare 1 - 1 din 1 (1 pagini)

Scrie un comentariu

Nume:
 
Comentariu:
Nota: Codul html nu este tradus!