Migdal Texas

 • Stoc Epuizat
  -29%
  Migdal Texas - Pomi fructiferi - AgroDenmar.ro
  *Unele imagini prezentate au caracter informativ.
 • Migdal Texas - Pomi fructiferi - AgroDenmar.ro
 • Migdal Texas - Pomi fructiferi - AgroDenmar.ro
 • Migdal Texas - Pomi fructiferi - AgroDenmar.ro
 • 89,90 Lei 63,90 Lei

Stoc Epuizat

Click pe butonul de mai jos și te anunțăm când va fi pe stoc produsul dorit!Descriere


Migdalul Texas este un pom fructifer mediteranean, din familia Rosaceae, la fel ca si trandafirii. La origine, migdalul provine din Asia Mica, (Iran), Africa de Nord. Dupa cum arata si denumirea stiintifica, migdalul se aseamana cu prunul, ca infatisare, inaltime, forma a fructelor, diferenta fiind ca la migdal este comestibil samburele. Texas este un soi american, cu fruct mic si randament de 49,8% miez.

Migdalul este o planta iubitoare de soare, rezistenta la seceta, datorita sistemului radicular dezvoltat pe orizontala iar umezeala prea multa il poate afecta, insa se poate iriga putin in perioada de formare a fructelor si la maturizarea samburilor. Este de preferat solul calcaros, bine drenat. De regula acolo unde cresc bine plantatii de vita de vie, poate creste si migdalul. Se recomanda plantarea la o distanta de 5 - 6 m intre pomi si 6 m intre randuri pentru ca migdalul are nevoie de lumina. Mocirlirea (amestec de balega proaspata si pamant galben) este obligatorie pentru stimularea inradacinarii si impotriva eventualei deshidratari.

Fertilizarea cu azot in perioada de vegetatie este esentiala. Migdalul este o specie mare consumatoare de azot si potasiu. Creste sub forma de pom cu inaltimea de 6-12 metri si are o mare capacitate de ramificare.

Florile provin din muguri proliferi si sunt hermafrodite. Soiurile de migdal sunt in general autosterile, de aceea este obligatoriu sa se cultive in combinatie cu un soi polenizator. Un important aport il pot avea si albinele.

Soiuri de migdal: Texas, Lovrin, Printesa, Mercut, Meteor, Marculesti 2/1, Preanai, Nikitski 62, Bruantine, Pomorie, Retsou, Teteny botermo, etc.

Intrarea pe rod a migdalului este foarte rapida, iar primele fructe apar in primii 2 - 3 ani de la plantare. Ca si perioada de recoltare, aceasta depinde de soi, dar se face intotdeauna cand invelisul samburilor crapa si migdala poate fi desprinsa cu usurinta. Este raspandit la noi in tara: Tulcea, Ostrov, Constanta, Arad, Salaj, Bihor, Buzau, Prahova, Bucuresti, Timisoara, se cultiva in zone mai calde in general. O suta de grame de samburi contin: 15 - 36% proteine, 30 - 60% grasimi, 7 - 20% carbohidrati, vitamine (A, B-urile), saruri minerale (Fe, K, P, Mg) si 3% migdalina.

  Mai multe informatii despre produs gasiti mai jos in tabelul   Specificaţii Produs

 

Etichete: Migdal, Texas, Pomi, fructiferi, ART826Produse asemănătoareSpecificaţii - Migdal Texas


Specificatii generale produs
Proprietățile soiului Foarte productiv cu fructe mari gust deosebit
Perioada de plantare Primăvara, Toamna
Perioada de coacere Octombrie
Culoare Maro
Forma caracteristică Talie medie
Înălțime la maturitate 300 - 500 cm
Condiții de lumină Semiumbră, Soare
Loc de plantare Livadă, Grădină
Caracteristici principale Plantă de exterior
Distanța de plantare 4 m
Adâncimea de plantare 30 - 45 cm
Cerinte de udare Necesită udări reduse
Pretenții fată de sol Necesită sol fertil
Rezistența la îngheț -25°C pana la -30°C
Necesar de lucrări Necesită îngrijire minimă
Detalii livrare produs
Vârsta plantei la livrare 2 ani
Tipul ambalării Ghiveci
Înălțimea la livrare 40 - 60 cm
Info
În ce perioadă se plantează? Toate plantele livrate la ghiveci se pot planta în orice perioadă a sezonului de Primăvara, Vara sau Toamnă.
Cum este ambalată rădăcina? În funcție de sezon, plantele pot fi expediate la ghiveci, cu rădăcina nudă sau rădăcina ambalată.


Review-uri (2)

  review adăugat pe 24.02.2021

Arbust frumos


Achiziție verificată
  review adăugat pe 06.12.2020

Buna ziua ,am mai comandat si un mar redlov an primit confirmarea comenzi era in stoc dar marul nu a venit ! Eu tot astept marul ! Acum nu mai este pe stoc dar cand aveti trimiteti-mi


Achiziție verificată

Spune-ţi opinia

  Esti multumit de calitatea produselor ?
  Cum au fost impachetate si livrate ?
  Ai recomanda si altora ?Te-ar putea interesa si...


Ai nevoie de ajutor? 0243 282 253